„Ajánlom azoknak is, akik már voltak pályán”

“De ajánlom azoknak is, akik már voltak pályán, de szeretnék az elméleti vakfoltokat betölteni, amit aztán a gyakorlatban hasznosan alkalmaznak, gyakorolnak.”

Géza 3 éve kezdte az autózást versenypályákon egy FR2 Type-R-el. Hasonlóan másokhoz a Hungaroring varázsa szippantotta be. Én is ott találkoztam vele először egy nyílt napon.

Géza a Hungaroringen a Honda Civic Type-R-el

Rendszeresen látni tőle onboardokat, postokat autózásról. Imádja a kocsiját. Nekem az volt a benyomásom, hogy nincs Hungaroringes autós nap nélküle.

Végig ment a stációkon. Sportos gumikon érkezett a pályára. Később szerelt kerékkel, semi-slickeken. Az autón is történtek kisebb-nagyobb optimalizálások a köridő érdekében.

Utóbbi időben már slickek feszülnek a felniken. Ebből a szempontól (is) praktikus a Type-R. Befér szépen minden.

A köridők is szépen javultak. Hungaroringen már 2:10 alatt jár. A fejlődés üteme azonban belassult. Már nem minden alkalommal volt új PB. De ez nem egyedi dolog. Általában így van a tanulással.

Utoljára Pannónia-ringen találkoztunk. Vasárnap a mi rendezvényünkről pedig a Slovakia ringre indult.

Szóval Géza nem kispályás! 🙂

Tavaly nyáron pont a Pannónia-ringen kért meg, hogy menjünk egy közös felfutást. Az alapján, amit láttam, éreztem javasoltam pár változtatást. Nap végén mosolyogva ment haza, köridőre tudta váltani a tippeket.

Honda Civic Type-R a Pannónia ringen

Azoknak a követőinknek akiket e-mailben elérünk nyereményjátékot hirdettünk. A fődíj egy workshopos részvétel volt. Amikor felhívtam, hogy ő a nyertes gyermeki boldogsággal a hangjában mesélte, hogy ő még soha nem nyert semmit. Ebből a szempontból jó helyre került a nyeremény.

És egy másik szempontból is. Gyakorlott pályaautósként ezt gondolta: “volt olyan érzésem a palyaautozz.hu workshoppal kapcsolatban, hogy ez inkább azoknak hasznos, akik még életükben nem voltak versenypályán, és valamilyen fokú magabiztosságot szeretnének,…”

Vagyis ha nincs a nyereményjáték, sosem jön el. Hiszen magától is gyorsult, fejlődött.

Meg ugye alapból is, a focihoz és a vezetéshez mindenki ért, nem!?

Az látszik, hogy a marketing osztályunk, nem végez jó munkát, mert a képzés nem csak azoknak segít, akik még nem voltak pályán.

A nyitottság és a kíváncsiság sokszor a fejlődés záloga. Annak ellenére, hogy délután a Slovakia ringen volt “köröznivalója”, eljött és becsülettel végigcsinálta a programot.

Visszajelzésében többek között ezt is írta: “Több olyan hiányosságom is kiderült, amit nem gondoltam volna, hogy valós köridő javulást tud hozni, pedig de!”

A teljes postját olvasd el a linken:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057496777891…

Ha belegondolok, számtalan olyan helyzetben voltam én is, amikor kiderült, hogy az első feltételezésem nem volt helyes. Olyan meg mégtöbb, amikor valaki az adott témában jártas új lökést adva segített fejlődnöm.

Kívánjuk az egyik legboldogabb FK2 Type-R tulajdonosnak, hogy sokáig élvezze még az autózást!!!

Hasznos autós tanácsok az inboxodba